Suriye'de gıda yetersizliği öldürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de gıda yetersizliği öldürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Başkent Şam'ın batısındaki Muaddamiye ilçesinde bir kişi gıda yetersizliğinden hayatını kaybetti.

Suriye'nin başkenti Şam'ın batısında yer alan ve rejim güçlerinin ablukası altındaki Muaddamiye ilçesinde bir kişinin gıda yetersizliğinden dolayı yaşamını yitirdiği bildirildi.

Muaddamiye Medya Merkezinden alınan bilgiye göre, 3 yıldan bu yana rejim ile Hizbullah güçlerinin kuşatması altında yer alan Şam'ın batısındaki Muaddamiye'de bir kişinin gıda yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Suriye ordusuna ait helikopterler tarafından kentin batısındaki muhaliflerin denetiminde bulunan Dareyya ile Muaddamiye ilçelerine 76 varil bombasıyla saldırdığını duyuran Medya Merkezi, Esed güçlerinin kara ve havadan Dareyya ve Muaddamiye ilçelerine düzenlediği saldırılar sonucu çok sayıda yerleşim alanın yerle bir olduğunu ve söz konusu saldırıla nedeniyle yüzlerce ailenin yerinden olduğunu aktardı.

Medya Merkezi ayrıca, rejim güçlerinin, sivillerin bulunduğu yerlere 6 tank ve çok sayıda askeri araçla saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Şam'ın batısındaki Muaddamiye ilçesi, 3 yıldır rejim ve Hizbullah güçlerinin kuşatması altında. Esed güçlerinin temel ihtiyaçların girişine izin vermediği 45 bin nüfuslu ilçede halk açlık ve kış şartlarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Muaddamiye'de şimdiye kadar 4 çocuk ilaç yetersizliğinden hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...