Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Waszczykowski: Rusya, Avrupa’nın güvenliği için en büyük tehdittir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Waszczykowski: Rusya, Avrupa’nın güvenliği için en büyük tehdittir

DÜNYA Haberleri  / AA

Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, Rusya'nın intikamcı bir siyaset yürütttüğünü ve askeri potansiyelini arttırdığını belirterek, bunun Avrupa’nın güvenliği için ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi.

Polonya haber ajansı PAP’ın haberi göre, Parlamento’da açıklamada bulunan Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, bu yıl Avrupa’da beklenen üç krizden bahsederek, Rusya’yı eleştirdi.

Avrupa’nın sığınmacı ve iç krizlerine değinen Waszczykowski, "Rusya'nın, Soğuk Savaş sonrasında Avrupa’daki düzenini yeniden geri getirmek istediğini düşünüyorum” dedi.

Rusya’nın saldırganlığını, Ukrayna’da bir yıl süren savaşla kanıtladığını ifade eden Waszczykowski, Rusya’nın, etki alanını genişletmek ve Batı ile yakınlaşmak isteyen Doğu Avrupa ülkelerindeki demokratik gelişimini engellemek istediğini belirtti.

"Rus siyaseti, askeri yetenekler, hibrit eylemler ve propaganda güçlendirilmesinin üzerinde duruyor" diyen Waszczykowski, Rusya'nın intikamcı bir siyaset yürüttüğünü söyledi.

Waszczykowski, "İntikamcı bir siyaset yürüten ve askeri potansiyelini artıran Rusya, Avrupa’nın güvenliği için en büyük tehdittir” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...