Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sözleşmeli için görüşeceğiz teşvikler devam edecek

- Güncelleme:
Sözleşmeli için görüşeceğiz teşvikler devam edecek

Ekonomi Haberleri

Çalışma Bakanı Çelik, sözleşmelilere kadro için alternatif çalışmalar yapılacağını, sosyal taraflarla görüşeceklerini, 5084 sayılı kanunun istihdam teşvikinin ise süreceğini söyledi.

Sözleşmelilerin merakla beklediği kadro konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten sevindirici bir açıklama geldi. Çelik, sözleşmeli çalışanların kamuya geçmeleriyle ilgili konunun nasıl bir şekil alacağıyla ilgili çalışmanın yürütüldüğünü, sosyal taraflar ve konfederasyonların çalışmaya nasıl bakacağı noktasına geldiklerini belirterek, "Bunu taraflara açtığımız zaman çok daha net şeyler söylememiz mümkün" dedi. Çelik, önceki akşam yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakanımız, bu ve benzeri önemli konu başlıklarında mutlaka bir mutabakatın sağlanarak bu konuların parlamentoya taşınmasını bize her zaman ifade ettiler. Biz de o bütünlüğü, birlikteliği sağlama noktasında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yakın bir zamanda taraflarla bu konuları konuşacağız" dedi.Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile birlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Şanlıurfa Şubesi üyeleriyle yaptığı toplantıda da iş dünyasına da istihdam desteği müjdesi verdi. Çelik, "5084 Sayılı Teşvik sona ermesiyle mevcut işletmeler ciddi dezavantajlı duruma geldi. Belli bir oranda istihdam teşvikinin, prim teşvikinin devamı konusunda karar aldık. Yüzde 11 civarında olacak bu prim işverene destek konusunda moral olacak. Başbakanımızın talimatıya çalışmalarımızı tamamladık. En kısa sürede parlemento'da dozenlemeyi yapıp yürürlüğe koyacağız" dedi.

HARRAN GUINNESS'E GİRECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi'nin açılışı için bu kente gitti. MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetgin'in ev sahipliğinde yapılan kahvaltıda konuşan Bakan Eker, Şanlıurfa'nın 50 bin hektar arazisini kurtarmak için Harran'da yerin altına 9 bin drenaj borusu yerleştirdiklerini, bu rekorla Guinness'e başvurduklarını, açıklamanın bu ay yapılacağını söyledi. Abdurrahman Yetgin de nüfus artışının yanı sıra göç alan kente yeni yerleşim yerleri talep etti.

Çiftçiye destek martta
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa'da organize besi sanayi bölgesinin Türkiye'nin en büyük tesisi olduğunu, bu tesisle hayvancılığın mağaradan çıkacağını söyledi. Eker, mart ayı başında 80 milyon tutarında mazot, gübre ve toprak analizi ödemelerinin, mart sonunda ise buğday desteklemeleri ödemelerinin yapılacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...