Barış görüşmeleri engellenirse Fransa Filistin'i tanıyabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Barış görüşmeleri engellenirse Fransa Filistin'i tanıyabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin engellenmesi halinde Fransa'nın Filistin'i resmen tanıyabileceği konusunda İsrail'e uyarıda bulundu.

Fabius, yeni yıl dolayısıyla Paris’teki yabancı misyon şefleri ile bu akşam bir araya geldi.

Faibus burada yaptığı konuşmada, barış görüşmelerinin engellenmesi halinde Fransa’nın Filistin’i resmen tanıyabileceği konusunda İsrail’e uyarıda bulundu.

"Maalesef İsrail yeni yerleşke inşaatlarını sürdürüyor" diyen Fabius, şunları kaydetti:

"İki devletli çözümün engellenmesine izin veremeyiz, bu bizim BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olarak da bir sorumluluğumuz. Fransa, bu yüzden, gelecek haftalar içinde barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için bir uluslararası konferans düzenlenmesi konusunda bir girişim başlatacak. İki devletli çözüm için ilgili taraflar dışında bizim ABD’li Arap ve Avrupalı müttefiklerimizin de katılımıyla düzenlenecek bu konferans iki devletli çözümü hedef alacak. Eğer bizim bu çözüm yolundaki girişimlerimiz engellenirse, bizim de Filistin’in tanınması konusunda sorumluluğumuzu üstlenmemiz gerekebilir.’’

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...