Irak'ta bombalı saldırılar: 21 ölü

Irak'ta bombalı saldırılar: 21 ölü

DÜNYA Haberleri

Bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırılar ve terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 13'ü DAEŞ militanı 21 kişinin hayatını kaybetti.

Bağdat Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Yüzbaşı Selman el-Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada Bağdat'ın çeşitli yerlerinde yere döşenmiş 4 patlayıcının infilak etmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin yaralandığını belirtti. 

Cabiri, Tarimiye kasabasında da orduya ait bir aracın geçişi sırasında yere döşenmiş bombanın patladığını, olayda 1 askerin yaşamını yitirdiğini, 4 askerin yaralandığını ifade etti. 

Öte yandan, Irak ordusuna bağlı Enbar Operasyonları Komutanı Tuğgeneral İsmail el-Mihlavi, dün Ramadi'de bomba patlaması sonucu yaralanan aşiret milisleri komutanlarından birinin hayatını kaybettiğini aktardı. Mihlavi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Ramadi'de terör örgütü DAEŞ'e ait mevzileri bombaladığını, saldırıda 13 militanın öldüğünü belirtti.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusu ile Şii Haşdi Şabi milisleri ve Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...