Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP’li Eşbaşkanlar Yunanistan’a kaçtı

HDP’li Eşbaşkanlar Yunanistan’a kaçtı

GÜNDEM Haberleri

PKK adına sözde mahkeme kurup yargılama yaptıkları için haklarında gözaltı kararı çıkarılan HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanları Yunanistan’a kaçtı

İstanbul'da terör örgütü PKK adına sözde mahkeme kuran 17 şüpheliye 8 ayrı ilçede 20'ye yakın adreste operasyon düzenlenmişti. 10 şüpheli operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı. Yapılan aramalarda şüphelilerin adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında İstanbul'da terör örgütü PKK adına sözde mahkeme kurup örgüt adına yargılama yaptıkları iddia edilen 17 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verilmişti. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin ev ve iş yeri adreslerine baskın düzenlemişti.

Özel Harekat polisleri eşliğinde gerçekleştirilen baskınlarda 10 şüpheli gözaltına alınırken, 7 şüpheli adreslerinde bulunamamıştı. Şüphelilerin İstanbul'un çeşitli ilçelerinde örgüt adına sözde mahkemeler kurdukları, sözde hakim savcı görevlendirdikleri, örgüt adına yargılama yaptıkları ve sonucunda çeşitli para cezaları kararlaştırıp zorla bu meblağları tahsil ettikleri belirlenmişti. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilip sorguya alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Bu şüpheliler Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda sorguya alındı. 

YUNANİSTAN'A KAÇTILAR
Soruşturma kapsamında firari olan 7 kişiden 2'sinin HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanları Ahmet T. ve Rakiye D. oldukları belirlendi. İki Eşbaşkan'ın Yunanistan'a firar ettikleri emniyet güçlerince tespit edildi.Bu şüpheliler hakkında yokluklarında tutuklama talep edileceği bildirildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...