Yılmaz: İran’la artacak ticaret doğuyu kalkındıracak

Düzenleyen:
Yılmaz: İran’la artacak ticaret  doğuyu kalkındıracak

Ekonomi Haberleri

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ambargonun kaldırılması ile Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacminin artacağını, bunu da bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ambargonun kaldırılması ile Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacminin artacağını, bunu da bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Bakan Yılmaz, mevcut durumun en çok Türkiye’yi olumlu etkileyeceğini belirterek, şunları söyledi: “Tercihli ticaret anlaşmamız vardı ama ambargo sebebiyle tam olarak hayata geçirilemiyordu. Şimdi iki ülke arasındaki ticaret, daha yüksek seviyeye çıkacak. Artacak ticaret de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz açısından olumlu olacaktır. İran’la Doğu Karadeniz’in liman bağlantısı da bulunuyor. Kapıköy, Gürbulak, Esendere gümrük kapılarının iyileşmesi gerekiyor. Bu konuda hızlı hareket edeceğiz. Rusya ile yaşanan krizin turizme olumsuz etkisi bir nebze de olsa İran’dan gelecek turist potansiyeli ile kapatılabilir.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...