Davutoğlu: Terör bir yıkmışsa biz bin yapacağız

Düzenleyen:
Davutoğlu: Terör bir yıkmışsa biz bin yapacağız

GÜNDEM Haberleri

“Hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın, bu ülkeyi çok yakın zamanda bu terör belasından tamamen temiz- leyeceğiz”

Haber Merkezi ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin yakın zamanda terör belasından temizleneceğini vurgulayarak, “Terör bir yıkmışsa, biz bin yapacağız, yangın yerini gülistana çevireceğiz” dedi. 2016 yılının ilk “Yeni Türkiye Yolunda” konuşmasını gerçekleştiren Davutoğlu, Cenevre’deki Suriye görüşmelerine de değinirken, “Masaya Kürtlerin değil, PYD’nin masaya oturmasına karşıyız” mesajı verdi.  Davutoğlu, satır başlarıyla şu ifadeleri kullandı: 
PKK: Ne DAEŞ’in ne de PKK’nın bir uzantısı olan PYD ve onun silahlı kanadı YPG’ye müsamaha göstermemiz asla söz konusu değil. Hiç kimsenin insanlarımızın birliğine, dirliğine, can güvenliğine, hak ve özgürlüklerine kastetmesine asla izin vermeyiz. Çukurlar kazarak, barikatlar kurarak, normal hayatını sürdürmeye çalışan insanlara zulmederek şehirlerimizde kargaşa çıkarılmasına rıza gösteremeyiz... Bölge halkımız kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Çünkü bölge halkımız hiçbir şekilde şiddete, teröre, nefrete taviz vermedi, vermeyecek. Hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın, bu ülkeyi çok yakın zamanda bu terör belasından tamamen temizleyeceğiz... Terör bir yıkmışsa, biz bin yapacağız, yangın yerini gülistana çevireceğiz. 
SURİYE: Biz Suriye’de Kürtlerin masada olmadığı bir çözümü ilkesel olarak zaten kabul etmiyoruz. Sadece Kürtlerin değil Türkmenlerin, Arapların, Sünnilerin, Nusayrilerin, Hristiyanların olmadığı bir masa tam bir Suriye masası olmaz. Kürtlerin olmadığı bir masa eksik olacaktır. Ancak biz PYD’nin masaya oturmasına karşı çıkıyoruz, PYD’ye o masada yakışan yer, muhaliflerin yanı değil baskıcı rejimin yanıdır. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...