Türkmenler: Makarna değil silah gönderin

Düzenleyen:
Türkmenler: Makarna değil  silah gönderin

DÜNYA Haberleri

Zalim Esad ve Rus güçlerinin saldırısını savuşturmaya çalışan soydaşlarımız, “Rus uçaklarına el bombasıyla saldırmak zorunda kalıyoruz. Bize makarna un değil, teknik donanım gönderin” diyor

Suriye’de Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın binlerce milis desteğiyle Türkmen Dağı’nda ilerleyen Esad güçleri, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek için saldırılarını artırdı. Topraklarını savunan Türkmenler ise İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla Müslüman âlemine ve Türk yetkililere seslendi. Cepheden İHA’ya gönderdikleri video ile verdikleri mücadeleyi anlatan Türkmenlerin sözcükleri boğazlarında düğümlendi. Görüntülerde duygu dolu çağrıda bulunan Türkmenlerin seslenişi sırasında Rus uçaklarının attıkları bombaların sesinin duyulması dikkat çekti. İşte Türkmenlerin sarf ettiği sözler: “Rus uçaklarına el bombasıyla saldırmak zorunda kalıyoruz. Bize makarna un değil, teknik donanım gönderin. Bize termal, kanas, gece görüş gönderin. Biz kefere ile her türlü başa çıkarız. Bu imkâna, bu yüreğe, bu imana sahibiz. Bize maddi olarak da yardım edebilirsiniz, inanın Türkmen Dağı şu an zor durumda.”  Cepheye gönüllü olarak İzmir’den giden Karşıyaka Ülkü Ocakları eski Başkanı Murat P. de, Suriye rejiminin Türkmen dağına büyük bir saldırı düzenlediğini vurgularken ellerinde tek kalan köy olan Yamadi köyünün de düşebileceğini söyledi. Bu arada Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısındaki Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine Rusya ve rejim güçlerinin saldırılarının artması üzerine Türkmenler, Türkiye'ye doğru gelmeye başladı. İlk grup dün Yayladağ'a geçti.

Türkmenler: Makarna değil  silah gönderin

AMBULANSA BİLE KAMUFLE 

Bayırbucak bölgesinde hasta ve yaralıları hastanelere ulaştıran ambulanslar, çeşitli yöntemlerle kamufle edilerek, Rus ve rejim güçlerinin saldırılarından korunmaya çalışılıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...