Philip Hammond: Müzakere Yüksek Komisyonu'nun kararından memnunuz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Philip Hammond: Müzakere Yüksek Komisyonu'nun kararından memnunuz

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere, Suriyeli muhaliflerden oluşan Müzakere Yüksek Komisyonu'nun Cenevre görüşmelerine katılım kararından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

İngiltere, Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komisyonu'nun (HCN) Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılım kararından duydukları memnuniyeti bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın ev sahipliğinde, Cenevre'de yapılan barış görüşmelerine katılmak üzere, HNC'nin aldığı bu zor kararı memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Hammond, söz konusu görüşmelerin, Suriye halkının acılarına son vermesi ve Esed'siz bir siyasi geçişi sağlaması gerektiğini belirterek, "Birleşik Krallık bu süreci destekliyor. Birleşik Krallık, 2254 nolu BM Güvenlik Konseyi kararında bildirildiği üzere, uluslararası insani hukuka yönelik tüm ihlallerin son bulması, Suriye genelinde insani erişimlerin serbest bırakılması ve tamamlanması için çağrıda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...