"Altın almanın tam vakti"

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
"Altın almanın tam vakti"

Ekonomi Haberleri  / İHA

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, gram fiyatı 90,5 lira olan altının 2 yıldan bu yana en dip noktaya geldiğini belirterek, "Altın almanın tam vakti" dedi.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, gram fiyatı 90,5 lira olan altının 2 yıldan bu yana en dip noktaya geldiğini belirterek, "Altın almanın tam vakti" dedi.
Altın fiyatları 2011 yılındaki 92 TL olan dip fiyatını da aşarak 90,5 TL'ye düştü. Çeyrek altın 150 liradan satılırken, yarım altın 300 TL olarak satışa sunuldu. Altının ons fiyatının 15 Ağustos 2012'den beri en düşük seviyesini görmesinin ardından başlayan düşüş, kuyumcuları ve vatandaşları düşündürüyor.
Ons fiyatının düşmesiyle birlikte altının son 2 yılda en dip seviyeye geldiğini anlatan Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, "Geçen haftadan beri ons değerinde kırılganlık vardı. Ons bin 635 doların altına geldiğinde onsla birlikte TL bazında altının gram fiyatının 92-94 TL'yi göreceğini söyledik. Bütün ekonomistler bunu söylüyordu. Bu fiyatlar bekleniyordu. Bununla birlikte toparlanma sürecinin yavaş olacağı söyleniyor" dedi.

"ALTIN SATMAYIN, ALIN"
Altın fiyatlarının tavan yapmasını istemediklerini anlatan Şen, altın almanın tam vakti olduğuna dikkat çekti. Şen, "Bizim işimiz sürüme dayalı bir iş. Tekrar toparlanma süreci olacaktır. Şu anda altın alım zamanı diyebiliriz. Belki bu altın fiyatı belki bir iki puan geri gelebilir. Vatandaş, altın satmamalı, aksine almalı" diye konuştu.


"SON 2 YILIN EN DİBİ"
Altının her zaman en güvenli liman olma özelliğini sürdüreceğini kaydeden Şen, Bursa Kapalı Çarşı'da altının gram fiyatının 90,5 lira olduğunu ifade ederek, "Ekonomistler ikinci çeyrekte altının kesinlikle yukarı çıkacağını söylüyor. Ama tarih vermek çok zor. Ama altın alma vakti. Şu anki istikrarsızlık bizi memnun etmez. Çünkü vatandaş ne yapacağını bilemiyor, İstikrarı yakalamamız lazım. 2011 yılında 109 TL görerek tavan yapan altın, şu anda en dip noktada. 2 sene önce 92 liraya kadar gerileyen altın şu an 90,5 lira seviyesinde. En dip nokta" şeklinde konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...