Bakan Ramazanoğlu terör mağduru ailelerle görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Ramazanoğlu terör mağduru ailelerle görüştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk eden bazı ailelerle görüştü.

Cevat Paşa Mahallesi'ndeki 4 akraba ailenin yaşadığı evi ziyaret eden Ramazanoğlu, aile fertlerinden B.O. ile bir süre sohbet etti.

Ramazanoğlu, yaptığı konuşmada, yaşanan terör olaylarından dolayı ailelerin mağdur edilmemesi için devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

Valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla ailelere yardımları ulaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah bu süreç bittikten sonra herkes evine dönecek. Devlet olarak sizlerin huzurunu kaçıracak terör örgütünün hiçbir faaliyetine göz yumamayız. Bugün ben hükümetimizin temsilcisi olarak buradayım. Bakanlık olarak Aile Destek Programı kapsamında sizin aile olarak, aile hekimi gibi sosyal bir danışmanınız olacak. O danışman size gelecek hem sizleri dinleyecek, hem de ihtiyaçlarınızı belirleyecek. Sizin sıkıntınıza çözüm bulmak için rehberlik edecek. Bugün ben bunun ilkini başlatmış oluyorum. Bizler sizlerin tüm sıkıntılarınızda yanınızda olacağız."

Elini B.O'nun sırtına koyan Ramazanoğlu, "Sırtına koyduğum el devletin şefkat elidir" dedi.

Daha sonra Diclekent Mahallesi'ndeki iki evi daha ziyaret eden Ramazanoğlu, buradaki ailelerle de bir süre görüştü.

Ziyaretlerde Ramazanoğlu'na Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal da eşlik etti.

"Ailelerle bire bir görüşüyoruz"

Ramazanoğlu, ziyaretlerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık olarak sürecin başından beri bölgede ayni ve maddi yardımları valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sürdürdüklerini dile getirdi.

"Yaklaşık 10 günden beri buraya sosyal hizmet uzmanı ve psikologlardan oluşan personel takviyesi yapıyoruz" diyen Bakan Ramazanoğlu, "Sokağa çıkma yasağının sona erdiği ve güvenlik güçlerinin çekildiği bölgelere bizim ekiplerimiz giriyor. Ailelerle birebir görüşüyoruz. Yeni kuracakları yaşamlarıyla ilgili onlara rehberlik yapıyoruz. Aynı zamanda psikolojik destek ve rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Buradaki hedef kitlemiz kadınlar, çocuklar ve yaşlılar" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...