Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her 4 çalışandan 1'i, emekli olunca sağlığına kavuşuyor

Düzenleyen:
Her 4 çalışandan 1'i, emekli olunca sağlığına kavuşuyor

Ekonomi Haberleri

Henüz emekli olmayanların yüzde 65’i, "sağlıklarının bozulması halinde emeklilik için yeterli birikim yapmanın daha zor hale geleceğine" inanıyor.

HSBC Grubunun yaptığı "Emekliliğin Geleceği - Sağlıklı Yeni Başlangıçlar Raporu"na göre; çalışma çağındaki kişilerin yüzde 34’ü, iş hayatındaki yoğunluğun "daha sağlıklı bir hayat tarzına geçmelerine engel olduğunu" belirtiyor. Emekli olmak istediğini söyleyen 45 yaş ve üstü bireylerin yüzde 23’ü, iş hayatının ruhsal ve bedensel sağlıklarını olumsuz etkilediğini belirtirken; yeni emekli olmuş bireylerin yüzde 24’ü, genel sağlık durumlarının emekli olduktan sonra iyileşme gösterdiğini ifade ediyor. Raporda; daha erken emeklilik için tasarruf yapmaya da erken başlanması, finansal yükümlülüklerin yaşlılıktan önce bitirilmesi, sağlık ihtiyaçlarının planlara dâhil edilmesi gerektiği tavsiye ediliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...