Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM, ABD ve Rusya'dan hamleler, PYD sevgisi depreşti!

Düzenleyen:
BM, ABD ve Rusya'dan hamleler, PYD sevgisi depreşti!

DÜNYA Haberleri

Rusya ve ABD’nin PYD'ye destek için anlaştığı ileri sürüldü. BM Suriye Özel Temsilcisi’nin ekibi de, PKK’nın Suriye uzantısıyla görüştü

Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Vecih Cuma, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye destek konusunda Rusya ve ABD’nin anlaştığını ileri sürdü. Cuma, “Her iki taraf da PYD'yi güçlendiriyor, ama başarılı olamayacaklar çünkü bizim Suriye'deki varlığımız bin seneden fazladır. Türkmen varlığını bitiremeyecekler. PYD'ye doğuda ABD, batıda Ruslar destek veriyor. Rusya ile ABD arasında gizli bir anlaşma mı, artık neyse bir şeyler var. Çünkü iki ülkenin de PYD üzerinde planları olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin önerdiği güvenli bölgenin oluşturulması şart. Çocuk ve kadınlar Rus bombalarından kaçıyor. Rusya işgalci” dedi. Bu arada PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın özel ekibiyle gizlice bir araya geldiği öğrenildi. PYD'ye "Cenevre görüşmelerinin 2. etabında olacaksınız” sözü verildiği kaydedildi. 
Gizli görüşmede “Türkiye bu kadar güçlü bir ülke mi?” diye soran PYD heyetine, ABD ve Rusya'nın da bu süreçte PYD'yi masada istemediğinin söylendiği ileri sürüldü. Öte yandan Kürdistan Dernekler Birliği İsviçre Şube Başkanı Abdi Çadır, “PYD'nin Cenevre görüşmelerinde yer almaması Kürtlerin masada olmadığı anlamına gelmez. PYD dışında birçok Kürt partisi var ve bunlar Suriye muhalefeti ile birlikte hareket ediyor. PKK'nın YPG ve PYD üzerinden Suriye'de örgütlenmesini doğru bulmuyorum” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...