Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnsanlık kıyaya vurdu, çoğu çocuk 39 ölü

Düzenleyen:
İnsanlık kıyaya vurdu, çoğu çocuk 39 ölü

GÜNDEM Haberleri

Ege artık ölüm denizi!.. Yeni hayat umuduyla yola çıkan tekneler suya gömülüyor. Kadınlar, çocuklar boğuluyor. Dünya ise sadece izliyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek için denize açılan göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu 39 kişi boğularak hayatını kaybetti.  Ülkelerindeki savaştan kaçarak canlarını kurtarmak isteyen sığınmacıların yolculuğu, Ege’de korkunç manzaralarla bitiyor. Çoluk çocuk doluşan yabancıların bulunduğu tekne Çanakkale Ayvacık’tan Yunanistan’a gitmek isterken yine sulara gömüldü. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 39 kişi hayatını kaybetti. İhbarın ardından 3 sahil güvenlik botu, bir sahil güvenlik dalış timi, sivil dalgıç ekibi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait arama kurtarma helikopteri bölgeye sevk edildi. 62 kişinin kurtarıldığı olayda organizatör olduğu iddia edilen bir kişi yakalandı. Suriye, Afganistan ve Burma uyruklu kişilerin Midilli Adası’na geçişine aracılık ettiği iddia edilen kişi, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheli organizatör ifadesinde “Ben yapmadım. Beni kullandılar. Ben de teknedeydim” dedi. Kaçakların bindiği 17 metrelik teknenin kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra kayalıklara çarparak battığı belirlendi. 
İnsanlık kıyaya vurdu, çoğu çocuk 39 ölü

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...