Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şam'da bombalı saldırı: 30 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şam'da bombalı saldırı: 30 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Başkent Şam kırsalındaki Seyyide Zeyneb beldesinde bomba yüklü 3 araçla düzenlenen saldırıda 30 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde Şii nüfusun yoğun yaşadığı Seyyide Zeyneb bölgesinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıda 30 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Şam'daki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, başkent kırsalındaki Seyyide Zeynep beldesindeki Ku Sudan mahallesinde bomba yüklü 3 araç infilak ettirildi.
Olayda 30 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin de yaralandığı ifade edilirken, patlama sonucu büyük hasar meydana geldiği ve güvenlik güçlerinin bölgeye giriş çıkışları kapatığı dile getirildi.
Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA da saldırıyı doğruladı ancak faillerine yönelik herhangi bir bilgi vermedi. Seyyide Zeynep türbesinin bulunduğu beldede yoğun olarak Şiiler bulunuyor. Söz konusu belde ülkede hem rejim güçleri hem de İran'dan gelen milisler tarafından korunan en iyi bölgelerden biri olarak biliniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...