Masa başında iş yapanlara kötü haber

Masa başında iş yapanlara kötü haber

DÜNYA Haberleri

Günde 4 saatten daha uzun süre oturarak iş yapılmasının kanser, kalp hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıklar riskini önemli ölçüde arttırdığı tespit edildi.

Günde 4 saatten daha uzun süre oturarak iş yapılmasının kanser, kalp hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıklar riskini önemli ölçüde arttırdığı tespit edildi. Günde 6 saatten fazla oturanların ise şeker hastalığına yakalanmalarının kuvvetle muhtemel olduğu bildirildi.

Araştırma Avustralya'da orta yaştaki 63.048 erkek üzerinde yapıldı. ABD'de Kansas Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya liderlik eden Profesör Richard Rosenkranz, ne kadar uzun süre oturulursa o kadar büyük sağlık problemleri doğacağını söyledi. Rosenkranz, "İnsanların giderek daha fazla oturmaya başlamasıyla kronik hastalıklarda da hızlı bri artış gözlemliyoruz" dedi.

Araştırmada en büyük risk grubunu da günde 8 saatten fazla oturanlar oluşturdu. Çok fazla oturmanın erken ölüm riskini de arttırdığı kaydedildi.

Araştırma sonucu Behavioural Nutrition and Physical Activity dergisinde yayımlandı.


nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...