Üçüncü Havalimanı'nı heyecanla bekliyoruz

Düzenleyen:
Üçüncü Havalimanı'nı  heyecanla bekliyoruz

Ekonomi Haberleri

İlker Aycı, 3. Havalimanı’nda ikinci faza geçildiğinde ilk terminalin THY’ye bırakılacağını söyledi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin filosuna yeni kattığı 777-300ER uçağında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. THY'nin Boeing ile imzaladığı stratejik iş birliği anlaşmasını değerlendiren Aycı, Boeing'le 40 yılı aşkın süredir devam eden ortaklıklarını başka bir boyuta taşımak istediklerini belirterek, Boeing'in belli offsetlerle Türkiye'den her yıl 120 milyon dolarlık alımının söz konusu olduğunu kaydetti. Üçüncü Havalimanı’na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İlker Aycı, THY için yeni havalimanında ayrı bir terminal olup olmayacağı hususunda, “Eşitler arasında birinci olacağız. Diğer tüm hava yolları gibi biz de orada olacağız. İlk açılış tek terminalle olacak. 90 milyonluk tek terminal açılışında en fazla yeri alan biz olacağız. Bu nedenle 'Eşitler arası birinci' diyorum. İkinci faza geçildiğinde 120-150 milyon kapasitelere çıkıldığında herkesin beklentisi o dur ki ilk terminal bize bırakılacak. Orayı tamamen opere eder hale geleceğiz. Artık yeni evimiz 3. Havalimanı ve oraya geçişi heyecanla bekliyoruz” dedi.
450 UÇAK YETMEZ
Bu yıl 72 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini dile getiren Aycı, “62 milyon yolcu hedefi geçen yılındı. Bu yıl bunu artırarak 72 milyona çıkartacağız. Gelirle ilgili 12,2 milyar dolarlık beklentimiz var. Bu sadece ana şirket, iştirakleri de sayarsak 5,5 milyar dolar da oradan gelir. Büyüyoruz, gelişiyoruz. 2023'te hedef 30 milyar doları yakalamak. Bunun için 450 uçak yetmez” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...