Kral Djokovic

Düzenleyen:
Kral Djokovic

SPOR Haberleri

Teniste dünyanın 1 numarası, geçen sezon finalde devirdiği Andy Murray'ye yine acımadı ve kupayı kaldırdı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda erkeklerin 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic şampiyon oldu. Geçen sezon finalde 3-1'le devirdiği dünya 2 numarası Andy Murray'yi 3-0 mağlup eden Sırp raket 6. şampiyonluğunu elde etti ve Roy Emerson ile beraber turnuvayı teklerde en fazla kazanan erkek tenisçi oldu. Djokovic, Murray'nin ilk servislerinden yüzde 45, ikinci servislerinden ise yüzde 20 oranında puan çıkarabildiği ilk seti, 6-1 alarak 1-0 öne geçti.  Tenisçiler 7 ve 8. oyunda birbirlerinin servislerini kırdı: 4-4. Murray  5-5 eşitlikle girilen 11. oyunda 40-0 üstünlük yakalamasına rağmen yaptığı hatalar nedeniyle servisini kırdırdı. Djokovic, servis kullandığı oyunu da kazanarak 2. seti 7-5 üstün bitirdi ve maçta 2-0 öne geçti. 
Murray’den
basit hatalar
Murray’nin, 2-0 geriye düştüğü sette puan kazandıran vuruşlarda 21-8 önde olmasına rağmen 34 basit hata yapması dikkati çekti. Djokovic, farkı 2'ye yükseltmenin rahatlığıyla korta çıktığı 3. sete servis kırarak başladı. Sonraki oyunu da hanesine yazdıran Sırp tenisçi, 2-0 öne geçti. Servislerinden ilk 2 sete göre daha yüksek oranda puan alan Murray, 6. oyunda yakaladığı servis kırma fırsatını değerlendirerek durumu 3-3'e getirdi. Devamındaki 6 oyun sonunda eşitlik bozulmayınca 3. setin galibini belirlemek için 'tie break'e gidildi. Djokovic 2 defa çift hata yapan Murray’ye 7-3 üstünlük kurdu ve 3. seti 7-6, 2 saat 52 dakika süren maçı da 3-0 kazandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...