Ve Emenike gitti

Düzenleyen:
Ve Emenike gitti

SPOR Haberleri

Nijeryalı futbolcu sezon sonuna kadar Premier Lig ekibi West Ham'a kiralandı

F.Bahçe problemli futbolcusu Emmanuel Emenike'den nihayet kurtuldu. Sezonun ilk yarısını Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain Kulübü'nde geçiren Nijeryalı oyuncu sezon sonuna kadar kiralık olarak Slaven Bilic'in çalıştırdığı Premier Lig ekiplerinden West Ham United'a gitti. İngiliz kulübünün Başkanı David Sullivan'ın oğlu Jack Sullivan, "Emenike'nin kiralık anlaşması sonunda tamamlandı!" açıklamasıyla transferi ilan etti. Sarı-lacivertli kulüple olan sözleşmesi bu sezon sonu sona erecek olan Emenike imza sonrası West Ham TV'ye konuşurken, "Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım. West Ham'ı önceden de takip ederdim. Büyük bir kulübe geldim" ifadelerini kullandı. Futbolcuyu uzun süredir kadrosuna katmak isteyen Bilic de, "Önemli bir oyuncu aldık. Bize güç katacak" dedi. 
10 maç oynarsa kalacak
Sezon başında Al Ain’le yapılan kiralık anlaşmasından 2.5 milyon kazanan Fenerbahçe, West Ham’dan alacağı 1 milyonla birlikte Emenike’den bir sezonda toplam 3.5 milyon avro gelir elde etmiş olacak. Nijeryalı yıldızın 2.5 milyon avro’luk maaşını da kasada tutan sarı-lacivertliler, böylece 6 milyon avro kazanmış oluyor. Ancak asıl detay Emenike’nin kiralanma şartında gizli. Siyahi golcü, sezon sonuna kadar West Ham’da 10 maça çıkarsa, İngiliz ekibi, 28 yaşındaki oyuncuyu 11 milyon avro bonservis bedeli ödeyerek satın almak zorunda. Diafra Sakho ve Carroll’un sakatlığında Bilic’in Emenike’ye sarılacağı düşünüldüğünde, Fenerbahçe’nin kasasının dolmasına kesin gözüyle bakılıyor.             > M.Emin ULUÇ

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...