Yardım kuruluşu Oxfam: Ebola için verilen yardım sözü tutulmadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yardım kuruluşu Oxfam: Ebola için verilen yardım sözü tutulmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'dan, uluslararası bağışçıların, 11 bin kişinin ölümüne yol açan Ebola salgını ile mücadelede Batı Afrika ülkelerine verilen 1,9 milyar dolarlık bağış sözünü tutmadığı bildirildi.

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam yetkilileri, uluslararası bağışçıların, 11 bin kişinin ölümüne neden olan Ebola salgını ile mücadelede verdikleri sözü tutmadığını kaydetti. 

Yetkililer, bağışçıların, Batı Afrika ülkelerine vadettikleri 1,9 milyar dolar yardımı ödemediğini açıkladı.

Bunun yanında, ülkelere gönderilen 3,9 milyar dolarlık yardımın takibinin de ellerindeki kısıtlı bilgiler nedeniyle zor olduğunu vurgulayan yetkililer, donörler ile Sierra Leone, Liberya ve Gine hükümetlerine, bu yardımların nasıl kullanıldığına dair detaylı bilgi vermeleri çağrısında bulundu.

Gine'nin güneyinde 2013 yılının aralık ayında başlayıp 7 ülkeyi etkisi altına alan Ebola salgınında şu ana kadar 11 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...