Antalya'da 5'i çocuk 17 kaçak yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Antalya'da 5'i çocuk 17 kaçak yakalandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Antalya'nın Kaş ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeye çalışan Suriye uyruklu 17 sığınmacı yakalandı.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz'de artan düzensiz göç faaliyetlerinin engellenmesine yönelik Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yoğun tedbirler alındığı belirtildi. Açıklamada, önceki gün saat 06.35'te Kaş Seyrek Çakıl önlerinde Meis Adası'na geçmeye çalıştığı tespit edilen lastik bottaki Suriye uyruklu 5'i çocuk 6'sı kadın 17 sığınmacının yakalanarak sahil güvenlik botuna alındığı kaydedildi.
Yakalanan bu kişilerin Kaş Limanı'na intikal ettirildiği belirtilen açıklamada, "17 hayatın kurtarılması için üstün gayret sarf edilmiştir. Asıl gayesi denizlerimizde emniyeti ve güvenliği sağlamak olan Sahil Güvenlik Komutanlığı, her an göreve hazır olarak 7 gün 24 saat görev icra etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...