Kaçak silah ve mühimmata geçit verilmedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kaçak silah ve mühimmata geçit verilmedi

YAŞAM Haberleri  / AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük muhafaza ekiplerince geçen yıl 8,6 milyon lira değerinde yaklaşık 3,5 milyon adet silah ve mühimmat ele geçirildiğini bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük muhafaza ekiplerince geçen yıl uzun namlulu silah, tabanca ve mermilerin de aralarında bulunduğu 8,6 milyon lira değerinde yaklaşık 3,5 milyon adet silah ve mühimmat ele geçirildiğini bildirdi. Tüfenkci, bu rakamın son 5 yılın rekor yakalaması olduğunu ifade etti.

AA muhabirine kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci, 2011'de 1 milyon lira, 2012'de 705 bin lira, 2013'de 7,5 milyon lira, 2014'de de 3 milyon lira değerinde silah ve mühimmat ele geçirildiğini bildirdi.

Silah ve mühimmat yakalamalarının 2015'te büyük artış gösterdiğine dikkati çeken Tüfenkci, "2015'te 8,6 milyon lira değerinde yaklaşık 3,5 milyon silah ve mühimmat ele geçirildi. Son 5 yılda gerçekleştirilen silah ve mühimmat yakalamalarının toplamı 21 milyon liraya yaklaştı" ifadesini kullandı.

Yedek parçada rakam 44 kat arttı

Bakan Tüfenkci, ele geçirilen makine aksam ve yedek parçalara bakıldığında, 2015 yılında geçmiş yıllara göre 44 kat arttığını söyledi.

Yasa dışı ticaretin önlenmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Tüfenkci, ülkenin huzur ve refahı için çalışmalarına hız verdiklerini kaydederek "Kaçakçılıkla mücadelemiz sürecek" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...