FARC lideri Londono: FARC siyasi parti olarak ülkede seçimlere katılabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FARC lideri Londono: FARC siyasi parti olarak ülkede seçimlere katılabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

FARC lideri Londono, "FARC siyasi bir parti olarak ülkede 2018'de yapılacak milletvekili ve devlet başkanlığı seçimlerine katılabilir" dedi.

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) lideri Rodrigo Londono, Kolombiya hükümetiyle devam eden barış görüşmeleri çerçevesinde nihai anlaşmanın imzalanması halinde, silahları bırakarak, siyasete gireceklerini söyledi.

Londono, yerel dergi Semana'ya verdiği röportajda, 2012'den beri Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos hükümeti ile devam eden barış görüşmeleri çerçevesinde nihai anlaşmanın imzalanması durumunda, silahlarını bırakacaklarını ve siyasi mücadeleye başlayacaklarını ifade etti.

Londono, FARC'ın siyasi bir parti olarak ülkede 2018'de yapılacak milletvekili ve devlet başkanlığı seçimlerine katılabileceğini söyledi.

FARC'ın Kolombiya'da 1964'te başlattığı silahlı mücadelede 220 bin kişi hayatını kaybetti, 5 milyon kişi yerlerinden oldu. FARC ile hükümet arasındaki barış görüşmeleri Kasım 2012'de Havana'da başladı.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, eylül ayında, FARC ile yürütülen barış görüşmelerinde nihai anlaşmanın imzalanması için karara varıldığını ve barış görüşmelerinin 6 ay içinde sonuçlanacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...