"Heyet gitmeseydi süreç bitecekti"

"Heyet gitmeseydi süreç bitecekti"

Politika Haberleri

İmralı'ya gidecek ikinci heyette yer almayan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın iddiası: Öcalan, "İçinde bulunduğumuz hafta heyet gelmezse yol haritası sunmaktan vazgeçeceğim. Süreci tıkanmış kabul edeceğim" mesajı vermişti...

BDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'ya gidecek ikinci heyette bulunmadığı için kırgın olmadığını söyledi. TBMM'deki makamında bir grup gazeteciye gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, Öcalan'ın "Şu içinde bulunduğumuz hafta içinde heyet gelmezse yol haritası sunmaktan vazgeçeceğim. Süreç tıkanmış ve bitmiş kabul edeceğim" dediğini söyledi. Demirtaş, şöyle devam etti: "Devlet bugün karar verse, haftaya Türkiye'ye barış gelir. Bu kadar basittir. Öcalan ile görüşmelerde ortaya çıkacak mesaj Kandil'e de iletilecek. Bu konuda biz de yardımcı olacağız. nbsp;Heyet, İmralı'dan döndükten sonra kamuoyunu geniş bir şekilde bilgilendireceğiz." Demirtaş, teminat verilmesi halinde görüşmelerin Ankara'da da yapılabileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...