Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeci Sisi'yi eleştiren karikatürist göz altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Darbeci Sisi'yi eleştiren karikatürist göz altına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır güvenlik güçleri, rejimi eleştiren çizimler yaptığı gerekçesiyle karikatürist İslam el-Caviş'i göz altına aldı.

Caviş'e ait internetten yayın yapan "El Varaka" dergisinden yapılan açıklamada, "İslam el-Caviş, rejim karşıtı karikatürler çizdiği için göz altına alındı. İslam, hala serbest bırakılmış değil" denildi.

Olayın duyulmasının ardından sosyal paylaşım sayfalarında Caviş'e destek kampanyaları başlatıldı. Bazı aktivistler rejimi eleştiren karikatürler paylaştı.

Caviş'in tutuklanmasına muhalif partilerden tepkiler gelirken, 40'a yakın tanınmış şahsiyet de yazılı bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Caviş'in tutuklanması ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bir uygulamadır. Yaptığı çizimler binlerce insan tarafından takdirle takip ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Arap İnsan Hakları Enformasyon Ağı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Mısır yönetimi düşünce, ifade ve inanç özgürlüğüne yönelik ihlalleri devamlı tekrarlıyor ancak son zamanlarda gözle görülür bir artış gösterdi” denildi.

Öte yandan Mısır İçişleri Bakanlığı, karikatürist Caviş'in, "ruhsatsız çalışmaktan göz altına alındığını" açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...