Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kweuke: 'Hikmet Karaman her seferinde bana...'

/ Kaynak: İHA
Kweuke: 'Hikmet Karaman her seferinde bana...'

SPOR Haberleri  / İHA

Çaykur Rizespor'un Kamerunlu golcüsü Leonard Kweuke, sezon başında Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yaşadıkları soruna ilişkin, "Maç esnasında adrenalinin de verdiği etkiyle saygılı bir davranış yapmadım. Hoca hiçbir zaman kapılarını kapatmadı. Her seferinde bana bir baba gibi yaklaştı" dedi.

Kweuke, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aylık yayın organı Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Çaykur Rizespor'a transfer sürecini anlatan Kweuke, "Farklı farklı teklifler almıştım ama o dönemdeki Çaykur Rizespor'un hocası beni tanıyordu ve birkaç kez benimle konuşmuştu. Rıza Çalımbay vardı o zaman takımın başında. Buraya gelirsem beni oynatacağını biliyordum. Bana hep, 'Çok iyi çalışırsan en iyi forvetlerden biri olursun' demişti. Ben kabul ettim ve başkanımız da bunu finanse etti. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"KARAMAN BİR BABA GİBİ YAKLAŞTI"
Sezon başında oynanan Gençlerbirliği maçında Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yaşadığı kriz ile ilgili konuşan Kweuke, "Maç esnasında adrenalinin de verdiği etkiyle saygılı bir davranış yapmadım. Ama hocanın her zaman beni sevdiğini bildiğim için bu olaydan sonra da hep Hikmet Karaman ile konuşmaya çalıştım. Bu olayı atlatmamız gerekiyordu. Benim istemediğim şekilde gelişti olaylar. Maç esnasında çok yorgunduk, çabalıyorduk. Üzücü bir olaydı benim için. Hiç istememiştim. Hocanın da bana güvendiğini ve sevdiğini düşünerek her zaman konuşmaya çalıştım. Hoca da hiçbir zaman kapılarını kapatmadı. Her seferinde bana bir baba gibi yaklaştı. Bu olayı atlatmamızda hocanın tavrı çok büyük bir faktördü" ifadelerini kullandı.

"ZOR MAÇLAR BENİM İÇİN ÇOK DAHA KEYİFLİDİR"
Kamerunlu oyuncu, Spor Toto Süper Lig'in Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Çünkü maçlar yoğun bir tempoda geçiyor ve ben böyle yoğun tempoda oynanan maçlardan çok haz alırım. Bütün maçları her zaman iple çekerim ve burada olmaktan son derece mutluyum. Zor maçlar benim için çok daha keyiflidir" diye konuştu.

"ARAMIZDA İNANILMAZ BİR KİMYA VAR"
Çaykur Rizespor için çok çalışmak istediğini dile getiren 28 yaşındaki oyuncu, "Çünkü ne kadar çok çalışırsak o kadar yukarıya gideriz. Bu benim için önemli. Aşağılara oynayan bir takım değil de yukarılara oynayan bir takım olmasını isterim. Türkiye Kupası'nı da kazanabilirsek ondan sonrasında belki Avrupa Ligi'nde boy gösterebiliriz. Bu da bizim için çok güzel olur. Çok iyi bir takıma sahibiz. Birlikte çok iyi çalışıyoruz. Ekibimiz çok iyi. Sağlık ekibinden teknik kadroya kadar uyum içerisindeyiz. Çok iyiyiz ve hiçbir sorun yok. Aramızda inanılmaz bir kimya var" açıklamasını yaptı.

"ETO'O İLE AĞABEY-KARDEŞ İLİŞKİMİZ VAR"
Antalyaspor'un yıldızı Samuel Eto'o ile akraba oldukları iddialarına da açıklık getiren Kweuke, "Öyle söyleniyor ama değilim. Kamerun'dan gelen herkes birbirine akraba gibi davranır. Çok yakın davrandığımız için de akraba sanılırız. Aynı şehirden, yakın şehirlerden gelince akraba sanılıyor ama değiliz" dedi.
Kweuke, Rize'de oynanan ve Antalyaspor'u 5-1 mağlup ettikleri maçtan sonra Eto'o ile konuşup konuşmadıklarını sorulması üzerine, "Açıkçası normal bir ilişkimiz var. Maçtan önce de sonra da ağabeyimi görmeye gidiyormuş gibi gittim yanına. O da benim performansımı değerlendirerek çok mutlu olduğunu söyledi. İki sene önce milli takımda birlikte oynadık. Togo'ya karşı iki gol atmıştı Eto'o… O günden bu yana performansımın arttığını söyledi bana. Ağabey-kardeş ilişkisi gibi bir ilişki var aramızda" ifadelerini kullandı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...