Saraçoğlu yıkılmayacak amacımız ihya etmek

- Güncelleme:
Saraçoğlu yıkılmayacak amacımız ihya etmek

Ekonomi Haberleri

Bayraktar, Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nin yarışmayla belirlenecek proje ile değer kazanacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapılan çalışmaların, bölgeyi ihya edeceğini söyledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Her Yönüyle Trabzon" adlı toplantıya katılan Bayraktar, burada gazetecilerin Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili sorularını cevapladı. Bayraktar, "Ankara'da Saraçoğlu diye bilinen yaklaşık 100 dönüme yakın yer, Cumhuriyet'in ilk dönemlerinin önemli bir eseridir. Burası yeşilliği bol, kültürel sit özelliği bulunan bir bölge. Buranın yıkılması söz konusu değil, yıkılamaz. Birinci derece tarihi sittir, arkeolojik sittir. Yıkılması söz konusu değil. Ancak ayakta duramayan binalar varsa bunlar aslına uygun olarak yeniden yapılabilir. Onun dışında bir şey yapmak mümkün değil" diye konuştu. Bölge ile ilgili projeler için önümüzdeki günlerde yarışma yapacaklarını, bölgede kiracı olarak bulunanların mağdur olmayacağını, yenilemenin 1.5 yıl sürebileceğini anlatan Bayraktar, Camlıca Camii projesinin değiştirilmesi ile ilgili soruya da "Simge cami olacak" cevabını verdi. nbsp;


Atatürk Kültür Merkezi'ndeki "Her Yönüyle Trabzon" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün'le sohbet etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...