Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adana'da esnafa boykot çağrısı yapan 14 terörist yakalandı!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Adana'da esnafa boykot çağrısı yapan 14 terörist yakalandı!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Adana'da Sur, Silopi ve Cizre'deki sokağa çıkma yasaklarının protesto edilmesini isteyerek, bildiri dağıtıp esnafa işyerlerini kapatma talimatı veren PKK terör örgütü üyesi 14 kişi yakalandı.

Doğu ve Güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde geçtiğimiz cuma günü PKK terör örgütü adına bildiri dağıtan bir grup, esnafa, Cizre, Sur ile Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasağının protesto edileceğini duyurdu. Esnafa, "Cumartesi, pazar ve pazartesi günü 3 günlük boykot yapılacak, işyerleri açılmayacak, minibüsler çalışmayacak, hayat durdurulacak" talimatı veren örgüt, Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı bölgelerde eylem yapılması talimatı verdi. Boykot çağrısına uymayan esnafın işyerleri tahrip edilirken, kepenklerin kapalı olduğu cadde ve sokaklarda terör örgütü yandaşları korsan gösteriler düzenledi. Barikat kurup, yolu trafiğe kapatan göstericilere polis ekipleri müdahele etti. Göstericiler zırhlı ekip otoları ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) desteğiyle dağıtıldı. 
Bildiri dağıtıp, eylem çağrısında bulunanlar ile gösterilere katılanların yakalanması için çalışma yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü kimlikleri saptanan 14 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...