Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk halkı, Rus uçağını düşürme konusunda devletinin yanında

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türk halkı, Rus uçağını düşürme konusunda devletinin yanında

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, yaptıkları araştırmaya göre; 24 Kasım tarihinde Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi ile sonuçlanan olayda araştırmaya katılanların yüzde 70,7'sinin Türkiye'yi haklı bulduğunu söyledi.

Optimar Danışmanlık, Tanıtım, Araştırma ve Organizasyon A.Ş. Başkanı Hilmi Daşdemir, Aralık 2015'de 2 bin 37 kişi ile yaptıkları araştırmada 24 Kasım'daki Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesiyle ilgili açık uçlu sorulara verilen cevaplarda yüzde 70,7 ''Türkiye haklıydı, Doğru buluyorum, Uyarıya rağmen sınır ihlali yapmamalıydı'' cevabı verdiklerini, uçağın düşürülmesini haksız bulunmasının oranının ise sadece yüzde 19,5 olduğunu söyledi.
 
Rus uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye'yi haklı bulanların partilere göre dağılımı da açıklayan Daşdemir, "AK Parti'liler arasında yüzde 83, CHP'lilerde yüzde 62,9, MHP'lilerde yüzde 87 HDP'lilerde yüzde 29,3, SP'lilerde ise yüzde 85,7'dir. Buradaki oranlardan da görüleceği üzere her parti tabanından büyük bir destek vardır. AK Parti, MHP ve SP'lilerin ittifakı tabanda net bir şekilde göze çarpmaktadır. CHP'lilerin bile bu konudaki desteği 62,9 gibi yüksek bir orandır" ifadelerini kullandı.
 
Etnik açıdan kendisini Türk olarak tanımlayanların yüzde 75,8'inin, Kürt ve Zaza olarak görenlerin ise yüzde 59,6'sı Türkiye'nin uçağın düşürmesini haklı bulduğunu bildiren Daşdemir, mezhepsel olarak kendisini sunni görenlerin yüzde 78,8'i ve alevi olarak görenlerin ise yüzde 40'ı Türkiye'yi uçak düşürme konusunda haklı gördüğünün belirtti.
 
Türk halkı, Rus uçağını düşürme konusunda devletinin yanında
'KEMAL KILIÇDAROĞLU BUNUN İÇİN ÇARK ETTİ'
 
Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir araştırma için ayrıca, ''Bu oranlar da göstermektedir ki milli meselelerde Türk Milleti hep birlikte devletin arkasında yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'nun Rus uçağını düşürmenin yanlış olmasını açıklamasına rağmen CHP seçmeni bile yüzde 63 oranında uçağın düşürülmesini haklı bulmaktadır. Bu durum da Kılıçdaroğlu'nun neden çark ettiğinin en bariz göstergesidir"' yorumunda bulundu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...