Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye ile Şili arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türkiye ile Şili arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Türkiye ve Şili arasında havayolu ulaşımı ile kültürel ve ekonomik işbirliğini öngören birçok anlaşma imzalandı.

Şili'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, La Moneda Sarayı'nda Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet tarafından resmi törenle karşılandı. Ardından Erdoğan ve Bachelet baş başa görüştü. İkili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından iki lider, düzenledikleri ortak basın toplantısında ortak bildiriyi imzaladı. 
Toplantıda iki ülke arasında işbirliği anlaşmaları da imzalandı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Şilili muadili AGICID arasında mutabakat muhtırası imzalandı. Söz konusu muhtıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz tarafından imzalandı. İki ülke arasında ayrıca "Hava Ulaştırması İşbirliği Zaptı" imzalandı. İşbirliği anlaşmasını Türkiye adına Santiago Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya imzaladı. Son olarak Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Şili Sanayi Federasyonu (SOFOFA) arasında "İş Konseyi Karşı Kanat Kuruluş Anlaşması" imzalandı.
Türkiye Cumhuriyeti’ni tanıyan ilk Latin Amerika ülkesi olan Şili'ye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile bürokratlar ve kalabalık bir iş adamı heyeti eşlik ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...