Başbakan Davutoğlu: 'Bu çakallara meydanı bırakmayacağız'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Başbakan Davutoğlu: 'Bu çakallara meydanı bırakmayacağız'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti’nin oyunun düştüğünü hatırlatarak, "O günlerde AK Parti’nin oyunun azalmış olması sebebiyle çakallar harekete geçti. Bu çakallara meydanı bırakmayacağız. Ülkenin geleceği ile ilgili oynanan oyunlara teslim olmayacağız" dedi.

STK temsilcilerine hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti’nin oyunun düştüğünü hatırlatarak, "O günlerde AK Parti’nin oyunun azalmış olması sebebiyle çakallar harekete geçti. Bu çakallara meydanı bırakmayacağız. Ülkenin geleceği ile ilgili oynanan oyunlara teslim olmayacağız" dedi.

'EĞER YAPARSAM ALDIĞIM NEFES HARAM OLSUN'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya’da Sivil Temsil Kuruluşu (STK) temsilcileriyle biraraya geldi. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, "Anadolu, kim ne oyun oynarsa oynasın bölünmeye zemin olmayacaktır. Artık bu ülkede 8 Şubat, 12 Eylül şartları yok. Bir zihniyet değişimi yaşadık. Bu değişimden bir adım geri gitmeyeceğiz. Eğer bir gün bu Kürt’tür şu Türk’tür diye bakarsam aldığım nefes bana haram olsun. Geçmişte yapılan ayrımcılıkların hepsine son verdik. İki hafta sonra Siirt’te olacağım. Her bir vatandaşımızı dinleyeceğim ne şikayetleri varsa dinleyeceğim. Türkiye’de barışın geleceğini gören birileri Gezi provokasyonunu başlattılar. Silahları gömme sözü verenler daha fazla silahlanmaya başladılar. Suriye’de kardeşi kardeşe kırdıran yapıların piyonları haline geldiler. 1 Ekim’de kendileriyle olan görüşmede çok açık bir şekilde ifade ettim. 6 Ekim’de Kobani olayları bahane edilerek hepinizin işyerleri yakıldı yıkıldı. Burada bizim gibi düşünmeyenlere hayat yok mesajı verdiler. 23 Temmuz’da huzur ve demokrasi operasyonunu başlattık. O günlerde AK Parti’nin oyunun azalmış olması sebebiyle çakallar harekete geçti. Bu çakallara meydanı bırakmayacağız. Ülkenin geleceği ile ilgili oynanan oyunlara teslim olmayacağız. Cizre’nin mahallelerini silah deposu haline getirmenin ne anlamı var kimin için yapıyorsunuz bunu. Biz kimseye bir şey dikte etmiyoruz. Onlar yıkmak için yıkmak için yasaklamak için harekete geçerken biz hep bölgenin her köyüne her yerine hizmet götürmek istedik. Onlar bölgeye hizmet giderse hizmete alışılırsa artık terörün malzemesi olmaktan çıkarlar diye düşünüyorlar" dedi.

ÜNİVERSİTEYE GİDECEK ÇOCUKLARI LİSE ÇAĞINDA DAĞLARA GÖTÜRDÜLER
"Üniversiteye gidecek çocukları lise çağında dağlara götürdüler" diyen Davutoğlu, "Onlar derslikleri o güzelim okulları cephaneliğe çevirdiler. Oradaki öğretmenleri tehdit ettiler. Doktorları ağırladık. Cizre Devlet Hastanesine 20 roket atıldı. Neden atıldı roket. Onlar kime karşı direnişçi. Bir bodrumda yaralılar olduğu bilgisi üzerine tüm dünyayı ayağa kaldırdılar" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...