Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapımızı da açtık, gönlümüzü de

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapımızı da açtık, gönlümüzü de

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şili'de sığınmacı krizine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunarak, "Gökten yağdırılan bombalardan kaçan insanlara biz kapılarımızı, gönlümüzü açtık. Sınırlarını hayatını kurtarmak için gelen insanlara kapatanları anlamıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu'nda (ECLAC) düzenlenen konferansa katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:
"Dün sığınmacı krizini uzaktan seyredenler şimdi yakından yaşıyor bu durumu. 420 milyon dolar yardım geldi, 9 milyar dolar harcadık. Gelen insanlar bombalardan kaçıyorlar. Biz kapımızı kapayamazdık. Bir tarafta masum insanlar kitleler halinde ölürken, sınırları sermaye açan bir anlayışı asla kabul edemeyiz. Almanya, Fransa bizden daha mı fakir? Onlar sığınmacılara kapılarını kapadı.

İnsanların canları pahasına çıktıkları yolculuklar durumu gösteriyor. Sınırlarını hayatını kurtarmak için gelen insanlara kapatanları anlamıyoruz. Gökten yağdırılan bombalardan kaçan insanlara biz kapılarımızı, gönlümüzü açtık. Sadece 2015 yılında denizlerde boğulmaktan kurtarıp ülkemize getirdiğimiz sığınmacı sayısı 90.000'dir.

ABD PKK'YA SİLAH VERİYOR
Bunu bir örnekle açıklayan Cumhurbaşkanı, "Amerika, PKK'yı terör örgütü ilan ediyor ama PKK ile iş birliği içinde olan PYD'ye silah yardımı yapıyor" dedi.

DAEŞ İslam düşmanıdır
Avrupa ülkelerinde terör saldırıları olunca herkes ayağa kalkıyor ama Ankara'da olunca herkes seyrediyor. İslam teröre asla müsaade etmez, DAEŞ'in İslam ile alakası yoktur. DAEŞ İslam düşmanıdır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...