'Türkmenler Suriye muhalefetinin ayrılmaz bir parçası'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkmenler Suriye muhalefetinin ayrılmaz bir parçası'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, "Türkmenler Suriye muhalefetinin ayrılmaz bir parçası ve ben de bugün muhalefet heyetinin bir üyesi olarak Cenevre'deyim" dedi.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, "Türkmenler Suriye muhalefetinin ayrılmaz bir parçası ve ben de bugün muhalefet heyetinin bir üyesi olarak Cenevre'deyim" dedi. 

Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan görüşmeler kapsamında Cenevre'de bulunan Mustafa, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Amaçlarının öncelikle Suriye'de işlenen insanlık suçlarının durdurulması olduğunu belirten Mustafa, bugün Suriye'de yaşanan sivil ölümlerin yüzde 50'sinden fazlasından Rusya'nın sorumlu olduğunu ifade etti. 

Mustafa, Cenevre'de öncelikli olarak abluka altında açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya olan insanların durumunun konuşulması gerektiğine dikkati çekti.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi'nde (MYK) Türkmenlerin olmadığına yönelik iddialara ilişkin de değerlendirmede bulunan Mustafa, şunları söyledi: 

"Türkmenler Suriye muhalefetinin ayrılmaz bir parçası ve ben de bugün muhalefet heyetinin bir üyesi olarak Cenevre'deyim. Cenevre'deki süreçte iki taraf var. Bunlar da rejim ve muhalefettir. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da bu iki tarafı müzakereye çağırmıştır. Bunun dışında Kürtlere, Türkmenlere, Hristiyanlara ve Araplara ayrı davetler gitmesi söz konusu değil. Sıraladığım grupların hepsi muhalefet içinde temsil edilmektedir."

Türkmenlerin Suriye geçici hükümetinde iki bakanla temsil edildiğini, Suriye Ulusal Konseyi'nde yer aldığını ve Riyad konferansına katıldığını söyleyen Mustafa, geçen mayıs ayında de Mistura'nın Suriyeli taraflarla yürüttüğü istişare toplantılarında da BM'nin Türkmenlere davet göndererek Türkmen meclisini muhatap aldığını hatırlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...