Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alman kurdu

Düzenleyen:
Alman kurdu

SPOR Haberleri

Tecrübeli hoca, çalıştığı her takımda gurbetçi oyuncuların yıldızını parlatıyor

Uğur AKTAN

 

Türk futboluna çok sayıda yıldız oyuncu kazandıran Mustafa Denizli’nin son armağanı gurbetçi Sinan Gümüş oldu. Çalıştığı her takımda gurbetçi oyuncularla iyi bir ilişki kuran ve bu isimlerden üst düzey performans almayı başaran Galatasaray’ın teknik patronu, Sinan Gümüş'ten de en yüksek verimi alan isim oldu. Kastamonu 1966 karşısında attığı 3 golle yıldızlaşan ve önceki günkü Gaziantepspor karşılaşmasını da boş geçmeyen Sinan'ın, Mustafa Denizli'nin göreve gelmesinin ardından yaşadığı büyük çıkış dikkat çekti. Hamza Hamzaoğlu döneminde 18 maçta 503 dakika süre bulan ve sadece 1 gol atabilen 22 yaşındaki oyuncu, Denizli döneminde 10 maçta 651 dakika sahada kaldı ve rakip fileleri 5 defa sarstı, 3 de gol pası verdi.
Sinan mahcup etmedi
Galatasaray'ın başına geçmeden önce TRT'de yorumculuk yapan Denizli, 19 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan Stadyum programında Sinan Gümüş için, “Galatasaray'da kendine çıkış arayan ve forma şansı bulduğu her maçta göze batan hareketler yapan bir Sinan Gümüş var. Galatasaray bu dönemde hem Podolski'yi hem Sinan'ı kazanma açısından böyle bir denemeyi mutlaka gündeme getirmeli. Sinan artık bağırıyor; 'Ben geliyorum, süre istiyorum, artık bana 10-15 dakikalar yetmiyor, ben Galatasaray'ın sonra hücumda ana isimlerinden biriyim' diyor” ifadelerini kullanmıştı.
Tütüneker’den Gümüş’e…
Fenerbahçe'de görev yaptığı dönemde Serhat Akın ve Ali Güneş, Manisaspor'da Hakan Balta ve Uğur İnceman, Kocaelispor'da Tayfur Havutçu, Galatasaray'daki ilk döneminde Uğur Tütüneker ve Savaş Koç’un yıldızını parlatan Denizli, Yıldıray Baştürk'e de A Milli Takım kapılarını açan isim olmuştu. Teknik adamlık kariyerine Alman çalıştırıcı Jupp Derwall'in yardımcısı olarak başlayan ve bir dönem Alemannia Aachen'da da çalışan Denizli'nin Beşiktaş'ta kazandığı şampiyonlukta da kilit isim takıma devre arası katılan Alman yıldız Fabian Ernst'ti. 2012-2013 Azerbaycan'ın Hazar Lenkeran takımında görev yapan Denizli bu takımdaki yardımcı tercihini de  Türk futbolunun en önemli gurbetçi oyuncularından biri olan Oğuz Çetin'den yana kullanmıştı. 

Alman kurdu

8 gole katkı 

22 yaşındaki forvet oyuncusu Mustafa Denizli yönetiminde 10 maçta 5 gol, 3 asistle parladı. Sarı-kırmızılı taraftarların gözdesi haline gelen Sinan, son olarak önceki gün 3-1 kazanılan Gaziantepspor maçında mükemmel bir gole imza attı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...