Çelik, ‘Ekmeğe zam neden’ diyor

Düzenleyen:
Çelik, ‘Ekmeğe zam neden’ diyor

Ekonomi Haberleri

Tarım Bakanı Faruk Çelik, fırıncılarla bir araya gelecek ve ham maddede fiyatı artmayan ekmeğe zammın sebebini soracak

Damla Peker ANKARA
Ekmek fiyatlarının son 1 ay içerisinde yüzde 33 artışla 1.25 TL'ye yükselmesine tepkiler artıyor. Bu tepki sebebiyle Tarım, Orman ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fırıncılarla bir araya gelecek. Tarladan rafa uzanan zincirdeki aksaklıkları net bir şekilde tespit etmek için sektör temsilcileriyle görüşecek olan Çelik, buğday üretiminin 22.6 milyon tona yükselmesine rağmen ekmeğin maliyetinin çok üzerinde fiyatlarla piyasaya sürülmesinin nedenlerini ele alacak. Tarihi açıklanmayan görüşmede sektör, kira giderleri, personel ve enerji giderleri gibi konuları iletecek olan fırıncılar, Bakan'a görüşlerini sunacak.
EKMEK YEMEYİN DİYENLERLE MÜCADELE
Ekmekteki fiyat artışını yakın takibe alan Bakan Çelik, "Ekmek yemeyin" diyen beslenme uzmanlarını da takibe aldı. Bakan Çelik, bu konuda bir televizyon programında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Vatandaşa ekmeği, eti yememesini tavsiye edenlerle mücadele edeceğiz. Bu mevsimde içinde şeker var diye portakal yemeyin diyorlar. Böyle şey olur mu? "Sağlık için her şeyi tüketin" diyorum. Kararında tüketin, her şeyin aşırısı zarardır. Sağlık sorunu olan bir insanın neyi ne kadar yiyeceği hekiminin tavsiyesine bağlıdır. Ama onun dışında genel değerlendirmeler tarımı baltalıyor."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...