Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerikalı Müslümanlar Demokratlar'ı destekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Amerikalı Müslümanlar Demokratlar'ı destekliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin yaptığı araştırmaya göre, bu yıl yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Müslüman seçmenlerin yüzde 51.62’si Clinton’a oy vereceğini söyledi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin (CAIR) yaptığı araştırmaya göre, bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde, ülkedeki Müslümanların büyük bir kısmı oyunu Demokrat Parti’den yana kullanacak.

ABD’nin en büyük Müslüman yapılanmalarından birisi olan CAIR’in 6 eyalette yaptığı ankete göre, Müslümanların yüzde 73’ü oylarını kullanmak üzere sandığa gidecek ve bunların yüzde 67’si oyunu Demokrat Parti’nin adayına verecek.

California, New York, Illinois, Florida, Texas ve Virginia eyaletlerinde yapılan anketlere göre, Hillary Clinton Müslüman seçmenler arasındaki en popüler isim. Sandığa gideceklerin yüzde 51.62’si Clinton’a oy vereceğini söylerken, yüzde 22.03’lük bir oran Demokrat Parti’nin diğer adayı Bernie Sanders’ı destekliyor.

Müslüman seçmenlerin yüzde 7.47 ise, adaylığını açıkladığından beri adeta Müslümanlara ve Suriyeli mültecilere karşı savaş açmış olan Donald Trump’ı destekleyeceklerini söylüyor.

Yapılan son anketlere göre Demokrat kanattan Clinton ve Sanders, Cumhuriyetçi kanattan ise Trump ve Ted Cruz yarışı önde götürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...