Dolar/TL 2,95 seviyelerinde dengelendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dolar/TL 2,95 seviyelerinde dengelendi

Ekonomi Haberleri  / AA

Dolar/TL, dün 2,9441 ile yaklaşık bir ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından bugün 2,95 seviyelerinde dengelendi.

Dolar/TL, dün 2,9441 ile yaklaşık bir ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından bugün 2,95 seviyelerinde dengelendi. Geçen hafta küresel piyasalarda artan risk iştahıyla düşüş trendine giren dolar/TL, dün de gerilemesini sürdürdü.

Dolar/TL, dün açılışın ardından 2,9774 seviyesine kadar yükselmesine karşın, ABD ve Çin'de açıklanan imalat sanayi verilerinin beklentileri karşılamaması sonrasında dolara olan talebin azalmasıyla 2,9441'e kadar geriledi.

Bugün de 2,94-2,95 dolar dar bandında hareket eden dolar/TL, şu dakikalarda 100 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 2,95 seviyelerinde denge arıyor.

Avro/TL ise şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,4'lük değer kazancıyla 3,2190'dan işlem görüyor.

Analistler, teknik açıdan 2,95'in altında kalıcılık sağlanması durumunda 2,90 - 2,92 bandının gündeme gelebileceğini belirterek cuma günü ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine kadar dalgalı bir seyir izlenebileceğini ifade ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...