Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de 25 bin hasta böbrek bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye'de 25 bin hasta böbrek bekliyor

SAĞLIK Haberleri  / AA

Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, Türkiye'de 65 bin civarında böbrek yetersizliğine bağlı hasta olduğunu ve bu hastalardan en az 25 bininin böbrek beklediğini söyledi.

Türk Böbrek Vakfı Tıbbi Koordinatörü ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, Türkiye'de 65 bin civarında böbrek yetersizliğine bağlı hasta olduğunu ve bu hastalardan en az 25 bininin böbrek beklediğini söyledi.

Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Özellikle kalp, karaciğer ve akciğer nakli bekleyen hastalara kısa sürede nakil yapılması gerektiğini anlatan Sever, "Türkiye'de 65 bin civarında böbrek yetersizliğine bağlı hasta olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların en az 25 bini böbrek bekliyor. Kalp nakli yapılabilmesi, ancak hayatını kaybetmiş olan vericilerden mümkün olabilmekte. Ne kadar hasta olduğu sayı olarak çok kesin değil. Bütün vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını ve hayatlarını kaybettikten sonra hiçbir işe yaramayacak olan organları bağışlayarak diğer vatandaşlara hayat şansı tanımalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...