Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sıcaklıklar düşüyor yağış geliyor

Düzenleyen:
Sıcaklıklar düşüyor yağış geliyor

YAŞAM Haberleri

Hava sıcaklıklarının hafta ortasına kadar yükselmesi, Cuma günü ise hissedilir derecede azalması bekleniyor. Meteorolojiye göre hafta sonu tüm yurtta yağmur ve kar yağışı etkili olacak. Ancak yağışların uzun süre etkili olmayacağı ifade ediliyor.

Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Cuma gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahminlerine göre, Cuma günü Marmara, Ege ve Batı Karedeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Akdeniz'in batısında yağmur bekleniyor.
Tahminlere göre, Cumartesi günü ise yurdun büyük bir kesiminde kar yağışı etkili olacak. Ege ile Akdeniz'in iç kısımları, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olması beklenen kar yağışının, uzun süre sürmeyeceği ifade ediliyor.
Gelecek haftanın ilk günü ise tüm yurtta yağışsız, genellikle güneşli havanın etkili olması, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı haftalık hava raporu şöyle:

Sıcaklıklar düşüyor yağış geliyor
Karadeniz'e yağış uyarısı
Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Samsun, Tokat, Konya, Niğde, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen havadurumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 7
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 12
İzmir: Az bulutlu ve açık 18
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu 17
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 11
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor) 8
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -4
Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 6

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...