Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehitler memleketlerine uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Şehitler memleketlerine uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün sabah saatlerinde çıkan çatışmada şehit olan 1’i teğmen 5 asker, bugün düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, dün sabah gerçekleştirdikleri Bayrak 12 operasyonunda teröristlerce girdikleri çatışmada şehit olan 1’i teğmen 5 asker için Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehitlerin yakınları, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, şehitlerin cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, şehitlerin öz geçmişi okundu. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehit askerlerin cenazeleri, mesai arkadaşları tarafından katafalktan alınarak omuzlarda ambulansa taşındı.

"CİNAYETE ALKIŞ TUTANLAR, CANİLİKLERİNİN HESABINI VERECEK"

Törende bir konuşma yapan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, "Hukuku, temel insan hak ve özgürlüklerini eşitlik ile demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu tüm bu imkanlardan insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyen ve bu cinayetlere alkış tutanlar, şunu asla unutmasın Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

“KENDİSİNİ GÖRMESEM DE SESİNİ DUYMAK YETİYORDU”

Dün teröristlerce girdikleri çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Sercan Bulak’ın eşinin ağıtları yürek dağladı. Eşinin, çocuğuna isim koyduğunu fakat göremeden şehit olduğunu haykıran acılı eş, “Nereye baksam seni görüyorum, sanki şuradan çıkıp gelecekmişsin gibi, ama gelmiyorsun, yoksun. Çocuğumuzun ismini koydun ama göremeden gittin” diye feryat etti.

Törenin ardından Jandarma Teğmen Recep Erdoğan’ın naaşı memleketi Gümüşhane, Jandarma Astsubay Üstçavuş Nusrat Atmaca’nın naaşı memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesine, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi’nin naaşı memleketi Hatay’a, Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek’in naaşı memleketi Yozgat’ın Aydıncık ilçesine, Piyade Uzman Onbaşı Sercan Bulak’ın naaşı ise Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine gönderildi.

Törene katılan askerlerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...