Mistura rejim temsilcisiyle görüşüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mistura rejim temsilcisiyle görüşüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Cenevre'deki Suriye görüşmelerine rejim adına katılan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geldi.

Caferi, İsviçre'nin Cenevre kentinde, BM Cenevre Ofisi'ndeki görüşme öncesinde basına herhangi bir açıklama yapmadan toplantısının gerçekleştirileceği salona geçti.

De Mistura'nın rejim ve muhaliflerle ayrı ayrı yaptığı ön görüşmelerle 29 Ocak'ta başlayan Suriye barış görüşmelerinde, dün muhaliflerle de Mistura arasında ilk kez BM Cenevre Ofisi'nde gerçekleşen görüşme ile resmen başlayan müzakerelerin ardından, beşinci günde Caferi ile Mistura arasındaki görüşme başladı.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK), Cenevre'deki Suriye görüşmelerine resmen başlamak için ön şartların yerine getirilmesini talep ederken, de Mistura, dün "Suriyeli muhaliflerin BM'ye gelmesiyle Cenevre'deki görüşmelere resmen başladık" ifadesini kullanmıştı.

De Mistura ile dün yapılan görüşme sonrasında MYK sözcülerinden Salim el-Muslat, Cenevre'ye Suriye halkının acılarını bitirmek için geldiklerini belirterek, "Kuşatmaların kaldırılması, tutukluların serbest bırakılması ve Rusya'nın hava saldırılarını durdurması bizim için son derece önemli" şeklinde konuşmuştu.

MYK, görüşmelerde yer almak için kuşatmaların kaldırılması, tutukluların serbest bırakılması, insani yardımların ulaştırılması ve Rus hava saldırılarının durdurulmasını talep ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...