'Sığınmacıların iş gücüne kesinlikle ihtiyacımız var'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sığınmacıların iş gücüne kesinlikle ihtiyacımız var'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç Çalışma Bakanı Ylva Johansson, sığınmacıların iş gücüne ihtiyaçları olduğunu ancak iltica koşullarına uymayan sığınmacıları ülkeden çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Johansson, “Sığınmacıların iş gücüne kesinlikle ihtiyacımız var. Sığınmacılar sayesinde nüfusumuz artıyor. Nüfusun artması, İsveç'in kalkınması anlamına gelir” diye konuştu.

Bakan Johansson İsveç’ten 80 bin sığınmacının çıkarılması kararını ise "Sığınmacıların da iltica koşullarımıza uyması lazım. Eğer bu koşullara uymuyorlarsa, çıkışlarını vermek zorunda kalıyoruz" diyerek izah etti.

Sığınmacıların mesleklerine göre hızlı bir şekilde iş piyasasına kazandırdıklarını belirten Johansson, “Sığınmacılar için bir cep telefonu uygulaması yaptık. Sığınmacılar bu uygulamaya girerek, mesleklerine ve uzmanlıklarına dair bilgileri bırakıyorlar. Biz de o verileri inceleyip ülkede hangi iş branşlarında eksik varsa oraya yönlendiriyoruz. Sığınmacılara hızlandırılmış İsveççe kursu da veriliyor” dedi.

Johansson, İsveç'te bugün için en çok aşçı, doktor, kasap ve hemşire ihtiyacı bulunduğunu dile getirdi.

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman, 80 bine kadar sığınmacıyı sınır dışı etmek için yabancılar dairesi yetkilileri ile polise yetki verildiğini açıklamıştı. Ygeman, 80 bine kadar sığınmacıyı sınır dışı etmek için yabancılar dairesi yetkilileri ile polise yetki verildiğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...