'Kimse siyasi süreçte ışık gördüğünü söyleyemez'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kimse siyasi süreçte ışık gördüğünü söyleyemez'

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Birim Üyesi Hindi, İsrail ve Filistin arasındaki siyasi süreçten ümitli olmadığını belirterek,"Filistin yönetiminden hiç kimse siyasi süreçte bir ışık gördüğünü söyleyemez" dedi.

Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Birim Üyesi ve Gazze Sorumlusu Muhammed el-Hindi, İntifada'nın Fetih Hareketi'ne, Batı Şeria'da İsrail'e karşı cephe açma fırsatı sunduğunu belirtti.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Hindi, İsrail ve Filistin arasındaki siyasi süreçten ümitli olmadığını belirterek,"Filistin yönetiminden hiç kimse siyasi süreçte bir ışık gördüğünü söyleyemez" dedi.

Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin son günlerde düzenledikleri kitlesel ve bireysel eylemlerin Filistin yönetimi için fırsat olduğunu savunan Hindi, "İntifada, Ramallah yönetimine gerçek anlamda bir fırsattır" ifadelerini kullandı. Hindi, Filistin ile İsrail arasında gerçekleştirilen Oslo Anlaşması'nın ABD ve İsrailliler tarafından oluşturulduğunu dile getirerek, "İsrail, bunların hiçbirine uymadığı gibi siyasi çalışmalara ve Filistin yönetiminin varlığına da karşı çıkıyor" diye konuştu.

"Gazzeli direniş grupları savaşmaktan yana değil"

Gazze'deki direniş gruplarının, İsrail'le savaşa girmekten yana olmadığını ancak böyle bir duruma da hazırlıklı olduğunu söyleyen Hindi şunları kaydetti:

"Gazzeli direnişçiler, şu anda İsraille savaşa girmeyi düşünmüyor. Çünkü bu, Batı Şeria'daki İntifada'nın sona ermesine neden olur. Ancak direniş grupları, her zaman bu duruma karşı hazırlıklıdır. Bizler, İsrail'in yeni bölgesel denklemler oluşturmasına fırsat vermeyeceğiz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...