Yedi düvele karşı

Düzenleyen:
Yedi düvele karşı

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü DAEŞ bahanesiyle Suriye’ye gelen Batılı ajan ve lejyonerler, Türkiye’ye karşı PKK’nın yanında savaşıyor.

İSMAİL SONSUZ ANKARA

Başbakan Davutoğlu’nun Sur ve Cizre’de Türkiye’yi karıştırmak isteyen yabancı keskin nişancıların tespit edildiğini açıklamasının ardından terör örgütü PKK içerisindeki ‘devşirme teröristler’ yeniden gündeme geldi. Bölgede kazılan hendeklerde ‘yerli’ teröristlerin yanı sıra çok sayıda yabancı terörist olduğu da belirtiliyor. Güvenlik güçlerinin yıllar içerisinde PKK’ya karşı düzenlediği operasyonlarda dönem dönem yabancı teröristler ele geçirilmişti ancak son dönemde Suriye’de DAEŞ’e karşı verilen mücadelede ‘sempati’ kazanan YPG’nin birçok ülkeden topladığı teröristleri Türkiye’ye göndermesiyle bu sayının arttığına dikkat çekiliyor.
3 KITADAN ADAM VAR
Kobani’de uzantısı YPG ile birlikte DAEŞ’e karşı mücadele eden PKK burada, bir yandan Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinden gelen ve aralarında eski askerlerin de bulunduğu yabancı elamanlar ile DAEŞ ile mücadele için gönderilen ağır silahları topladı diğer yandan da şehir savaşlarının provasını yaptı. Yabancı teröristlere Suriye’nin Haseki iline bağlı Derik ilçesi ve Dırbesiye beldesinde bulunan kamplarda Avrupa’dan gelen profesyonel askerler tarafından keskin nişancı eğitimi verildi. Bu keskin nişancılar 1 aylık eğitimin ardından sokak savaşına hazır hale getirilerek Şırnak ve Diyarbakır’a gönderildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtalarından 400 kişinin Kobani’de YPG saflarında çarpıştığını, bunların büyük çoğunluğunun eski rütbeli asker olduğunu açıklamıştı. Aralarında ABD, Rusya, Almanya, İngiltere, İsrail, Avustralya, Çin, Brezilya ve Kanada’nın da bulunduğu 22 ülkeden gelen bu kişiler Kobani’nin yanı sıra Rakka, Haseke  ve Halep gibi çatışmaların yoğun olduğu yerlerde de görev yaparak şehir savaşlarındaki tecrübelerini yerel unsurlara aktardı.
ALMAN TERÖRİSTler
YPG saflarına katılarak daha sonra Kandil’e çıkan teröristler de var. TSK’nın geçtiğimiz Ağustos ayında Kandil’e düzenlediği hava operasyonunda Kevin Joachim isimli Alman hayatını kaybetmişti. Almanya’nın Karlsruhe kentinde toprağa verilen Joachim’in PKK içinde ‘Dilsoz Bahar’ kod ismiyle bilindiği, PYD’lilere eğitim vermek için ‘gönüllü asker’ olarak Suriye’nin Kamışlı kentine gittiği, burada 2 ay kaldıktan sonra yeni görev yeri Kandil’e geçerek PKK’lılara eğitim verdiği öğrenildi. Joachim’in Alman İstihbarat Örgütü BND ajanı olduğu ortaya çıkmış ve PKK’lı teröristleri ‘şehir savaşı’ konusunda eğitmek için Kandil’e giden 7 Alman ajandan biri olduğu tespit edilmişti. Almanya PYD üzerinden PKK’ya silah desteği de sağladı. Berlin yönetiminin DAEŞ’le mücadele bahanesiyle Irak Kürt Bölgesine gönderdiği ağır silahların bir kısmı PKK’nın eline geçti. Yine operasyon bölgesinde ele geçirilen silahlar arasında çok sayıda ABD yapımı M16 otomatik piyade tüfeği çıktı. Bu silahların ABD tarafından DAEŞ ile mücadele için PYD’ye verilmesinin ardından PKK’nın eline geçtiği sanılıyor.
“PKK terör örgütü”dür diyerek en üst düzeyde Türkiye’nin gönlünü alan ABD yönetimi ise PKK’nın Suriye’deki kolu PYD ile kol kola. ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk hafta sonu Kobani’ye gitti. McGurk, PKK’lı terörist Polat Can’la yan yana çekilmiş fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde paylaşmaktan çekinmedi. ‘DAEŞ ile mücadele etsin’ diye PYD’ye verilen silahlar PYD’nin silahlı kolu YPG tarafından güneydoğu sınırından Türkiye’ye geçirildi. Özellikle de Cizre, Silopi ve Nusaybin’de kullanıldı. Silahların seri numaralarını tespit eden Ankara, listeyi ilgili ülkelerle paylaştı.
RUS AJANLARI 
Uçak krizinin ardından Türkiye’ye karşı her türlü oluşumu destekleyen Rusya da PYD üzerinden PKK’ya mühimmat desteği veriyor. Suikast silahları (Zagros ve Kanas olarak bilinen Dragunov) başta olmak üzere Güneydoğu’da ele geçirilen silahların büyük kısmının Rus yapımı olduğu tespit edildi. Rusya silah desteğinin yanı sıra bölgedeki olayları provoke de ediyor. Diyarbakır’da göstericileri provoke ettiği düşünülen 2 Rus uyruklu kişi gözaltına alınmıştı.
Güvenlik uzmanları, PKK’ya Türkiye’nin ‘komşu’ları İran, Irak ve Suriye’den de katılım olduğunu dile getiriyor. Özellikle PKK’nın en büyük hamilerinden Suriye rejiminin istihbarat örgütü olan El Muhaberat’tan çok sayıda ajanın PKK’nın kırsaldaki terörünü şehirlere yaymasında aktif olarak görev yaptığı belirtiliyor.
23 NUMARADA DA ‘YABANCI’ 
Öte yandan HDP’lilerin ‘Cizre’de 30 yaralıyı alamıyoruz’ diyerek güvenlik güçlerinin çekilmesini istediği Cudi Mahallesi Bostancı Caddesi’nde bulunan 23 numaralı binada yabancı teröristlerin bulunduğu iddia ediliyor. PKK’lı teröristlerin 3 yıldır kullandıkları binaya kimseyi yaklaştırmadığı, yabancı olduğu düşünülen kişilerin dönem dönem binaya geldiği öne sürülüyor.

Yedi düvele karşı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...