Bodrum katındaki yaralılar için 6 şehit verildi

Düzenleyen:
Bodrum katındaki yaralılar için  6 şehit verildi

GÜNDEM Haberleri

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir evin bodrum katında oldukları iddia edilen yaralıların hastaneye ulaştırılması için 8 günden bu yana yürütülen çalışmalardan PKK’lı teröristlerin saldırıları nedeniyle sonuç alınamıyor.

Binada 30 yaralının bulunduğu iddiasıyla 24 Ocak saat 13.45’te 112 komuta kontrol merkezinden ambulans talep edilmesi üzerine sağlık ekipleri harekete geçti. Bölgeye sevk edilen ambulanslar, terör örgütünün saldırıları nedeniyle belirtilen adrese ulaşamadı. Farklı yollardan söz konusu sokağa girmeye çalışan ambulanslar, PKK’lı keskin nişanların hedef gözetmeksizin ateş açması üzerine, binaya yaklaşık 600 metre mesafedeki güvenli bölgede bekletiliyor. Binadaki bazı kişilerle telefonla iletişime geçen sağlık ekipleri, yaralıların ambulansın bulunduğu Nusaybin-İdil yol ayrımındaki güvenli bölgeye getirilmesini istediği halde olumlu bir yanıt alamadılar. İlk günden bu yana 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezini arayıp yaralıların bulunduğu binaya ilişkin ihbarı yapanlar, verdikleri farklı adreslerle adeta güvenlik güçlerini tuzağa düşürmeye çalışıyor. Bu arada, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve bazı kişilerin daha önce 3 kez farklı adres bildirdiği ortaya çıkmıştı. Tüm riske rağmen yaralıların olduğu iddia edilen binalara giren ancak yaralı bulamayan güvenlik güçleri, 29 Ocak’ta ise Ömer Hayyam Sokak’ta bir evde bulunduğu öne sürülen yaralılar için belirtilen adrese gitti. Ancak hem bu binada hem de yakınlardaki binalarda yapılan aramada yaralılara rastlamadı. Yaralılara ulaşılması için güvenlik güçlerince yapılan operasyonlarda, teröristlerin açtığı ateş sonucu bugüne kadar 6 güvenlik görevlisi şehit oldu, 28 güvenlik personeli yaralandı.

Bodrum katındaki yaralılar için  6 şehit verildi

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...