Özbek'ten UEFA'nın gönderdiği yazıya ilginç benzetme

Düzenleyen:
Özbek'ten UEFA'nın gönderdiği yazıya ilginç benzetme

SPOR Haberleri

Avrupa'dan men edilme tehdidiyle karşı karşıya olan Galatasaray'da Başkan Özbek, "Zararı 10 milyon avroya çekeriz. Şu anda ceza almış değiliz. Bugün, el ele sırt sırta verme günüdür" dedi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer döneminin sonlanmasının ardından birçok konuda açıklama yaptı. UEFA dosyasıyla ilgili Lig Radyo'ya konuşan Özbek, "Mektup diyor ki; 'Ben sana aslında 2 sene hak mahrumiyeti veriyorum. Eğer bu sezon zararını 10 milyon avroya indirirsen bir tanesini askıya alırım. O da yetmez. 2016-17 de bu civarda olacak. Yoksa '2 yıl men ederim' diyor. O mektuptan sonra başka bir dünya oldu. Mektup Demokles'in kılıcı gibiydi.  UEFA, Türkiye'deki bütün muhasebe sisteminin avro bazında tutulduğunu zannediyor. Gelirlerimiz TL, giderlerimiz avro. Öyle bir platformda oynuyoruz ki Manchester City ve PSG ile yarışmak zorundayım. 4 Aralık'ta UEFA'ya yaptığımız ziyarette izah etmeye çalıştık. Bizim bu açıklamayı bu hafta sonu göndereceğiz, 23'ünde de savunmasını yapacağız. Kampanyalarımız var, zararı 10 milyon avroya inşallah çekeceğiz. Bizi izleme sürecini biraz daha artırın dedim. 3 sene olsaydı normal dengeyi sağlardık. O mektuptaki şartlar bizi önlemler almaya zorluyor. Biz geldiğimizden beri bunun farkındaydık. Ama buna rağmen yapabileceğimiz bir radikal değişiklik yoktu çünkü şampiyonluğa gidiyorduk. 2013-2014 yılında G.Saray'ın zararı 70 milyon avro, 14-15'te 55 milyon avro. Şu anda 6 aylık dönemde yapacağımız zarar 26 milyon avro" ifadelerini kullandı.

Yıllık gider 160 milyon avro

Bu sıkıntılardan el ele vererek çıkılabileceğini vurgulayan Dursun Özbek şöyle devam etti: "Türkiye'deki kulüplerin tamamı zarar etmekte. Geçmişteki yanlış yatırımlar G.Saray'ı banka finansmanına sokmuş. Biz senede 25 milyon dolara yakın faiz ödüyoruz. Hesaplar dengedeyken 25 milyon dolar açık veriyoruz. Ayrıca piyasalarda sadece TL çerçevesinde borçlanmıyorsunuz. Oradan da 10 milyon dolar kur farkı geliyor. Galatasaray bütün şirketleriyle beraber 350-400 milyon avroluk bir şirket. Bu yüzden iyi yönetilmesi lazım. Deloyed Para Ligi'nde 21. sırada geliyor. Her şey dahil yıllık 120 milyon avro giderimiz var. 40 milyon da amatör şubeler var için harcanıyor. Her ay 8 milyon TL vergi ödüyoruz. Yıl bazına vurduğumuzda yaklaşık 100 milyon TL yapıyor. Her ay 3 milyon avroya yakın sabit maaş ödüyoruz. Futbola girdiğimiz zaman her ay 6 milyon avro gibi bir para ödenmesi lazım. Vergi borçlarının büyük bir kısmı geçmişten gelen yapılandırmalardır. Galatasaray'ın devlete vergi borcu yok."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...