Erdoğan: 'Suriye'de 400 bin insan hayatını kaybetti!'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Erdoğan: 'Suriye'de 400 bin insan hayatını kaybetti!'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Peru ziyaretinde basın açıklaması yapan Erdoğan Suriye krizi ile ilgili olarak; 'İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük insani trajediye sebep oldu. 400 bin insan rejimin, destekçilerinin ve DAİŞ gibi terör örgütlerinin saldırıları neticesinde hayatını kaybetti.' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin de içinde yer aldığı bölgenin sancılı bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, "Suriye krizi, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük insani trajediye sebep oldu. 400 bin insan rejimin, destekçilerinin ve DAİŞ gibi terör örgütlerinin saldırıları neticesinde hayatını kaybetti. Binlerce yıllık kadim mirasa ev sahipliği yapan şehirler, kütüphaneler, ibadethaneler tamamen harap oldu. 5 milyonu ülke dışında olmak üzere 12 milyon insan evini, yurdunu terk etti. İşte bu manzara karşısında Türkiye, ülkelerindeki çatışmalardan kaçan 2 milyon 700 bin Suriyeli'ye ve bunun yanında 150 bini aşkın Iraklı'ya ev sahipliği yapıyor. İnsani meselelerdeki hassasiyetleriyle bilinen Peru'nun da Suriyeli mültecilerin acısına ortak olacağına, bu meselenin uluslararası alanda hak ettiği yeri alması için çaba göstereceğine eminim" şeklinde kornuştu.
İstanbul'da Mayıs ayında ilk kez düzenlenecek olacak Birleşmiş Milletler (BM) Dünya İnsani Zirvesi'ne Peru'nun en üst düzeyde katılım sağlamasını arzu ettiğini ve bu konuda Peru Devlet Başkanı Humala'dan ricada bulunan Erdoğan, ayrıca Peru'nun Antalya'da düzenlenecek EXPO Botanik 2016'ya katılması noktasında da kendisinden istirhamı olduğunu dile getirdi.
Sultan Ahmet Meydanı'ndaki terör saldırısında bir Peru vatandaşının yaralanmasından duyduğu üzüntüyü ifade eden Erdoğan, "Yaralının durumunun iyi olması bizim en büyük teselli kaynağımızdır. Olayın akabinde sağlık ekiplerimiz anında müdahale ederek gereken her şeyi en iyi şekilde yapmışlar ve bakanlarım da hastanede kendilerini ziyaret etmişlerdir. Türkiye terör örgütüyle mücadelesini yine kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. En önemli arzumuz, 2015'te 260 milyon dolar olan aramızdaki ticaret hacmini de çok kısa bir zaman içerisinde 1 milyar doların üzerine çıkarmaktır. Bu iradenin taraflarda olduğunu gördüm" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...