Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mistura bugün muhaliflerle görüşmeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mistura bugün muhaliflerle görüşmeyecek

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura'nın, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile bugün görüşme yapmayacağı açıklandı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan Suriye rejimi heyetiyle yaptıkları görüşme sonrasında muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile bugün görüşme yapmayacağı açıklandı.

BM'den yapılan yazılı açıklamada, Suriye görüşmeleri kapsamında Mistura'nın BM Cenevre Ofisi'nde Suriye rejimi ile yaptığı görüşme sonrasında bugün başka bir görüşmenin olmayacağı belirtildi.

Cenevre'deki görüşmelerine katılan muhalif heyeti, Suriye görüşmelerinin yapıldığı BM Cenevre Ofisi önünde, görüşmelere rejim adına katılan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi ile BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura arasındaki görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, Mistura ile bugün bir görüşme yapma noktasında karar vermediklerini söylemişti.

Muhaliflerin talebi 

MYK, görüşmelerde yer almak için kuşatmaların kaldırılması, tutukluların serbest bırakılması, insani yardımların ulaştırılması ve Rus hava saldırılarının durdurulmasını talep ediyor.

Görüşmelerin gündemini 14 Kasım'da Viyana'da belirlenen ve 18 Aralık'ta BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye ilişkin 2254 nolu kararıyla kabul edilen yol haritasının hayata geçirilmesi oluşturuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...