Diyarbakır'daki maç seyircisiz

Diyarbakır'daki maç seyircisiz

SPOR Haberleri

PFDK, taraftarının Başakşehir maçında "ideolojik propaganda" yaptığı gerekçesiyle Amed Sportif'e 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Amed cezayı F.Bahçe ile oynayacağı kupa maçında çekecek

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde dün çekilen kura sonucu Amed Sportif ile eşleşti. Kanarya ilk maçı deplasmanda, rövanşı evinde oynayacak. Deplasmandaki maç öncesi PFDK, Amed Sportif'e Başakşehir karşılaşmasındaki olaylar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Gerekçe olarak taraftarının 'ideolojik propaganda' yapması gösterildi. Buna göre Amed Sportif ile Fenerbahçe arasında Diyarbakır'da oynanacak ilk karşılaşmaya seyirci alınmayacak. Amed, Kanarya ile oynayacağı maç öncesi fikstüründe iç sahada Tuzla karşılaşması olmasına rağmen talimatlar gereği cezasını sarı-lacivertlilere karşı çekecek.

Disiplin talimatı 99. Madde 4. Bölüm
İşte disiplin talimatındaki bu madde sebebiyle Amed Sportif- Fenerbahçe maçı seyircisiz oynanacak: "Seyircisiz oynama ve saha kapatma cezalarının infazında profesyonel lig ile Türkiye Kupası müsabakaları ayrı kategori sayılır ve cezalar kendi kategorilerinde infaz edilir."

Cezaya Amedspor'dan tepki

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Amed Sportif Faaliyetler'de yöneticiler, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği seyircisiz oynama cezasına tepki gösterdi.

Kulüp asbaşkanı Nurullah Edemen, PFDK'nın Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda oynadıkları Medipol Başakşehir maçında taraftarın ideolojik propaganda yapması nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verdiğini anımsattı.

Kupada üst tura çıkma ve Fenerbahçe ile eşleşme sevincini yaşarken verilen seyircisiz oynama cezasının tüm camiada üzüntüye yol açtığını kaydeden Edemen, şöyle konuştu:

"Bu cezanın adil olduğunu düşünmüyoruz. Kupa maçında ceza veriliyor olması manidardır. Federasyon nezdinde gerekli girişimlerimizi yapacağız. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den randevu talep ettik. Görüşebilirsek sıkıntımızı tekrar dile getireceğiz. Sezon başından beri haksız cezalar veriliyor. Biz futbol oynamak istiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...